Als school hebben we te maken met een fiks aantal samenwerkingsverbanden voor passend onderwijs, zowel voor het speciaal onderwijs (so) als het voortgezet speciaal onderwijs (vso). De regels en criteria voor toelaatbaarheid, maar ook de procedure voor de aanvraag, kunnen per samenwerkingsverband verschillen. Hierdoor is het raadzaam om voor meer informatie over de werkwijze van toelating van leerlingen contact op te nemen met de instroomcoördinator van school.
Lees hier het toelatingsbeleid
Kennismakingsbezoek
Als u onze school overweegt voor uw kind komt u eerst langs voor een kennismakingsbezoek. Tijdens dit bezoek heeft u een gesprek met onze instroomcoördinator en krijgt u een rondleiding door het gebouw. Daarbij neemt u een kijkje in de groepen om te zien hoe het onderwijs aan de kinderen verloopt. Afhankelijk van specifieke vragen gaat de instroomcoördinator dieper in op de verschillende afdelingen. Ook krijgt u informatie over de zorg op onze school. De betreffende Bovenschoolse Ondersteuningscoördinator (BOC) begeleidt vervolgens het traject richting eventuele plaatsing.
Aanmelding
Bij de daadwerkelijke aanmelding (waarbij de leerling in het bezit is van een TLV) vullen we de benodigde papieren in en maken afspraken over de kennismaking van de leerling op de school. Samen met u bespreken we alle relevante informatie over uw kind. Ook plannen we een gesprek met de medewerkers van de vorige school, het kinderdagcentrum of medisch kinderdagcentrum om informatie uit te wisselen. Met zo’n ‘warme overdracht’ krijgen we een compleet beeld van de leerling.
Ontwikkelingsperspectief
De Commissie van Begeleiding Groot buigt zich daarna verder over de specifieke hulpvragen van de leerling. De commissie bekijkt de opgevraagde gegevens en gegevens uit eigen onderzoek. Binnen zes weken na plaatsing stelt de orthopedagoog het OntwikkelingsPerspectief (OPP)/Handelings Gerichte Proces Diagnostiek (HGPD) op. In overleg met u als ouders wordt dit vastgesteld. Jaarlijks evalueren we met u het OPP/HGPD en stellen het waar nodig bij.