Beste ouders/verzorgers, 

Voor u ligt de schoolgids van 2023-2024. In deze schoolgids informeren we u over de geschiedenis van de school, het onderwijs, de pedagogische en didactische visie, de schoolorganisatie en de zorg voor onze leerlingen, van aanmelding/plaatsing tot schoolverlaten. Verder kunt u lezen over de onderwijsontwikkelingen in en rondom de school en wordt er ingegaan op de kwaliteitszorg. 

 Met trots kijken we terug op schooljaar 22-23. Een jaar waarin veel werk is verzet door iedereen en we grote stappen hebben gezet in het werken met het E-portfolio. Een aantal leerlingen hebben hun praktijkverklaringen behaald en zijn er leerlingen geslaagd voor hun SVA1 certificering schoonmaak en werken in de keuken. Dat willen we in 23-24 verder doorzetten. Onze speerpunten voor het komende jaar zijn hierbij: het VSO-diploma, werken met het E-portfolio en het ontwikkelen van loopbaanoriëntatie -ontwikkeling en -begeleiding (LOB).  

Zoals u kunt zien: we leggen de lat hoog voor onszelf, maar ook voor onze leerlingen want: we willen eruit halen wat erin zit! We zien uit naar een fijne samenwerking met leerlingen, ouders en samenwerkingspartners. 

Deze schoolgids is met zorg samengesteld door het team van Impuls. Mocht u nog informatie missen neem dan ook eens een kijkje op onze website: impuls.ogbuitengewoon.nl. Buiten deze schoolgids en de website verschijnen er ook regelmatig nieuwsbrieven en twee keer per jaar een schoolkrant. Daarnaast heeft Impuls een Facebookpagina waar we u op de hoogte houden van de meest actuele zaken en leuke wetenswaardigheden.  

Voor direct contact met de mentor van uw kind verwijzen we naar Parro. Wanneer u nog vragen heeft, neem dan gerust contact op met een van de teamleden of directie. Via de website reageren kan natuurlijk ook. We vertrouwen erop dat we (ook) dit schooljaar op een prettige wijze met elkaar kunnen samenwerken. 

Met vriendelijke groet mede namens het team van VSO Impuls, 

Lotje Dirkse 

Directeur