Voorwoord

Beste ouders, begeleiders en belangstellenden,

Met genoegen bieden wij hierbij de schoolgids voor 2022-2023 van de Maaskei-so aan, onderdeel van Onderwijsgroep Buitengewoon. Met deze gids willen we u informeren over tal van zaken waarmee u, en wij, in de loop van het schooljaar van doen zullen krijgen. De onderwerpen waarover u informatie kunt vinden, kunt u teruglezen in de inhoudsopgave.

De Maaskei verzorgt op vier locaties onderwijs aan leerlingen in het primair en voortgezet speciaal onderwijs en voor leerlingen die meervoudig gehandicapt zijn (MG). Deze schoolgids richt zich op de so (speciaal onderwijs) leerlingen.

De so-afdeling bevindt zich  in het Kennis en Expertise Centrum (KEC, Weert). In het KEC is er een nauwe samenwerking tussen de drie so-groepen van de Maaskei en sbo het Palet. De afzonderlijke expertises worden hierdoor verbonden en ingezet ten behoeve van de ondersteuningsvragen van de kinderen. De samenwerking tussen de Maaskei en ‘t Palet gaat in het nieuwe schooljaar nog verder opgepakt worden. Tevens is er sinds april 2022 een SO startgroep op de locatie Molenakker in Weert. 

In de schoolgids wordt regelmatig verwezen naar documenten op onze website waar u nog meer informatie kunt vinden. Verder wil ik u wijzen op de Facebookpagina van de Maaskei waar we berichten plaatsen over actuele zaken en leuke wetenswaardigheden. Daarnaast ontvangt u van ons regelmatig nieuwsbrieven. 

Mocht u na het lezen van deze schoolgids nog vragen heb­ben, neem dan gerust contact op met school. We vertrouwen erop dat we ook dit schooljaar weer op een prettige wijze met elkaar kunnen samenwerken. 

Met vriendelijke groet, 

Peter van de Laar
Directeur