Voorwoord

Beste ouders, begeleiders en belangstellenden,

Met genoegen bieden wij hierbij de schoolgids voor 2021-2022 van de Maaskei aan, onderdeel van Onderwijsgroep Buitengewoon. Met deze gids willen we u informeren over tal van zaken waarmee u, en wij, in de loop van het schooljaar van doen zullen krijgen. De onderwerpen waarover u informatie kunt vinden, kunt u teruglezen in de inhoudsopgave.

De gids is met zorg samengesteld door het team van de Maaskei. De Maaskei verzorgt op drie locaties onderwijs aan leerlingen in het primair en voortgezet speciaal onderwijs en voor leerlingen die meervoudig gehandicapt zijn (MG). Leerlingen die de Maaskei bezoeken zijn in het bezit van een toelaatbaarheidsverklaring (TLV).

Met ingang van augustus 2020 zijn de drie onderdelen van de Maaskei, qua locatie, opgedeeld in: Maaskei so, Maaskei vso en HeiKei. Zowel Maaskei so (KEC) als Maaskei vso (Philips van Horne) bevinden zich in Weert, terwijl de HeiKei gevestigd is in Haelen. 

Helaas heeft het Covid-19 virus ook ons getroffen, waardoor de ontwikkeling(en) bij leerlingen en binnen de school vertraging hebben opgelopen. 2021-2022 wordt hopelijk een jaar waarin we allen weer 'zo normaal mogelijk' onderwijs kunnen genieten en bieden en waarin we de beoogde plannen kunnen uitvoeren/voortzetten. 

In de schoolgids wordt regelmatig verwezen naar documenten op onze website waar u nog meer informatie kunt vinden. Verder wil ik u wijzen op de Facebookpagina van de Maaskei waar we berichten plaatsen over actuele zaken en leuke wetenswaardigheden. Daarnaast ontvangt u van ons regelmatig nieuwsbrieven. 

Mocht u na het lezen van deze schoolgids nog vragen heb­ben, neem dan gerust contact op met school. We vertrouwen erop dat we ook dit schooljaar weer op een prettige wijze met elkaar kunnen samenwerken. 

Met vriendelijke groet, 

Peter van de Laar
Directeur