Voorwoord

Voor u ligt de schoolgids van Ulingshof voor het schooljaar 2019-2020. In deze schoolgids informeren we u over het onderwijs van de school, de pedagogische en didactische visie, de schoolorganisatie en de zorg voor onze leerlingen, van aanmelding/plaatsing tot schoolverlaten. Verder kunt u meer lezen over de onderwijsontwikkelingen in en rondom de school.

Voor Ulingshof ligt er de mooie opdracht om vorm en inhoud te geven aan een renovatie van het gebouw. Hier nemen we de nieuwe ideeën rondom onderwijsontwikkelingen mee. Zoals het maken van speel/leerpleinen waar meer groepsoverstijgend gewerkt kan worden. De duurzaamheid en luchtkwaliteit, de akoestiek worden hier ook in meegenomen. Verder kijken we samen met onze samenwerkingspartner Adelante hoe we zorg en onderwijs nog meer hand in hand kunnen laten lopen. Die kans is er nu, vooral nu Adelante eigenaar is geworden van het gebouw.

In de samenwerking met Adelante kijken we ook naar de zorgstructuur. De besprekingen die daar gevoerd worden met u als ouder zouden ons inziens efficiënter kunnen. Op dit moment is er een werkgroep aan het bekijken welke besprekingen gekoppeld kunnen worden zodat dit kwalitatief op orde is maar ook nog tijd bespaart voor alle deelnemers (ouders en medewerkers Ulingshof en Adelante).

Verder heeft een deel van het team het traject “Zo Doen Wij Dat” afgerond. Allen zijn gecertificeerd. Naast dat de manier van lesgeven hierdoor verbeterd is, ontstaat er een cultuur binnen Ulingshof waar van en met elkaar geleerd wordt. De medewerkers bezoeken elkaars lessen en bespreken samen de feedback.
Het tweede deel van de medewerkers is ook al gestart met dit traject. Zij zijn over 2 jaar klaar.

Als laatste ben ik er trots op dat we dit jaar samen met ons team het werkverdelingsplan hebben gemaakt. Tijdens studiedagen heeft het team naar de prestaties van onze leerlingen, naar onze uitstroom, naar de tevredenheidsonderzoeken en naar het schoolplan gekeken. Ze hebben de resultaten geanalyseerd en hebben met elkaar speerpunten bepaald voor het nieuwe schooljaar. Deze manier van werken zetten we voort zodat we samen met u als ouders het beste onderwijs kunnen verzorgen voor de kinderen.

Ik wens iedereen een mooi schooljaar toe!

Met vriendelijke groet,

Gert-Jan Wismans
Schoolleider Ulingshof