Voorwoord

Op het moment dat jullie dit voorwoord lezen is het schooljaar 2018 – 2019 reeds begonnen. Een schooljaar waarin Ulingshof met ouders en zorgpartner Adelante aan het werk gaan om het Een Kind Een Plan (EKEP) keurmerk te behalen voor zowel de SO- als de VSO-afdeling. Het keurmerk is een bewijs van het feit dat we met de drie partijen goed op weg zijn om de samenwerking te stroomlijnen en verder te versterken. Want zo zien we de opdracht van Ulingshof: samen met partners een zo goed mogelijk onderwijskundig proces neerzetten ten behoeve van onze leerlingen.

Daar horen goede lessen bij maar daarvoor kijken we ook breder. Een goed aanbod op het gebied van sport en spel, van kunst en cultuur is daarbij ook van belang. Afgelopen jaar hebben we op dat gebied een fantastische dag beleefd met alle leerlingen bij het Kunstencentrum in Venlo. Ook kunnen we terugkijken op een mooie open avond met veel bezoekers en met als klap op de vuurpijl een tombola, georganiseerd door de ouderraad, die een mooi bedrag opleverde voor de MA-run. Daarnaast mogen we de grandioze carnavalsmarkt niet vergeten! Met behulp van ouders en medewerkers en de firma Timmermans werd er een prachtig bedrag opgehaald voor Ulingshof waarmee verschillende langgekoesterde wensen waar konden worden gemaakt!

Verder hebben we afgelopen jaar het eerste deel doorlopen van een mooi traject “Zo doen wij dat” dat er mede voor zorgt dat collega’s onder elkaar lesbezoeken gaan doen en daar met elkaar op een professionele wijze op terug gaan blikken. Ook hebben we stappen gezet in het uitvoeren van de Kwaliteitszorgkalender en het jaarplan in het licht van de gestelde doelen in ons schoolplan. Voor de geïnteresseerden is dit terug te vinden op onze website.

Dit schooljaar staat onder andere in het teken van het starten met nieuwe mensen. Nieuwe leerlingen, enkele nieuwe leerkrachten en een nieuwe schoolleider. Dat zal misschien even wennen zijn, maar we vertrouwen erop dat we de kwaliteit kunnen blijven leveren zoals we dat tot nu toe gedaan hebben. Mochten daar vragen of opmerkingen over zijn, dan voel je uitgenodigd om contact op te nemen met school of de persoon waar het over gaat.

Ik wens iedereen een mooi schooljaar toe!

Met vriendelijke groet,

Gert-Jan Wismans
Schoolleider Ulingshof