Voorwoord

Aan het begin van een nieuw schooljaar is het gebruikelijk om terug te kijken op het afgelopen schooljaar en vooruit te kijken naar het nieuwe schooljaar.

Afgelopen schooljaar is niet altijd even rustig geweest. We hebben een aantal wisselingen gehad in ons team. Een aantal medewerkers die al jaren een bekend gezicht waren binnen de Velddijk zijn een andere weg op gegaan. Dat heeft impact op een deel van onze leerlingen die we uiteraard binnen de school ook gevoeld hebben. Ook heeft de wisseling van schoolleiding ervoor gezorgd dat ik het voorwoord van deze schoolgids mag schrijven.

Daarnaast is het nieuws dat de verbouwing naar de Roerdompstraat geen doorgang kon vinden een enorme teleurstelling. Onze lang gekoesterde wens om een beter passend gebouw te betrekken voor onze school en met onze leerlingen werd zo in de ijskast gezet.

Toch zijn er ook mooie ontwikkelingen geweest die zeer zeker het vermelden waard zijn. Door de personeelswisselingen hebben we ook nieuwe gemotiveerde medewerkers binnen de muren van de Velddijk gekregen. Zij hebben zich (en zij zetten zich nog steeds iedere schooldag in) met veel energie ingezet om het onderwijs voor de leerlingen vorm te geven.

Daarnaast is ons gebouw als gevolg van het kunstproject ‘Pimp Your Classroom’ opgefleurd dankzij de inzet van leerlingen, kunstenaars en onze collega’s/medewerkers. Een groot compliment waard!

Verder zijn we gestart met ‘Zo Doen We Dat (ZDWD)’. Collega’s van het Wildveld zijn binnen onze school lessen komen observeren en hebben deze nabesproken met docenten van de Velddijk. Daarbij zijn medewerkers van de Velddijk opgeleid tot interne observanten.

Het doel van dit traject is het versterken van de didactische vaardigheden van onze docenten, het bevorderen van collegiale consultatie en ervaringen wat lesgeven betreft uitwisselen om zo het onderwijs (nog) beter te maken. Ook verwachten we hiermee de opbrengsten van ons onderwijs (de resultaten van de leerlingen) op een hoger niveau te brengen. Want: wat we binnen school ook doen, wat we binnen onze stichting - Onderwijsgroep Buitengewoon - ook doen: het begint en eindigt bij de leerling en zijn/haar ouder(s)/verzorger(s).

In het schooljaar 2018 – 2019 zal een aantal zaken doorlopen worden, zoals het vervolg van ‘ZDWD’ en het zoeken naar een betere huisvesting/andere locatie voor de school. Als we hier stappen in zetten, zullen we daar uiteraard over communiceren. Mochten er tussentijds vragen of ideeën opkomen neem dan contact op met de mentor of met ondergetekende.

We wensen iedereen een prettig en succesvol schooljaar toe!

Met vriendelijke groet,

Joris Verhoeckx
Schoolleider Velddijk